ET NATURLIG FØRSTEVALG

Det er en helt egen følelse å sove på en seng av rene naturmaterialer. En velvære og en komfort syntetisk fremstilte madrasser ikke kan kopiere.

UTEN KUNSTFIBER, METALLER ELLER GIFTSTOFFER

Vi er forpliktet til å høste av de materialer som naturen skjenker oss. Uten unødig ressurskrevende foredling, blir råvarene skånsomt bearbeidet slik at de ikke skal miste sine egenskaper og egenart.


Tekstiler og materialer blir så overlevert våre sengemakere og syersker. For hånd, og uten energikrevende maskiner blir materialene satt sammen til våre helt unike senger og madrasser.

Økologisk dyrehold med dyrevelferd i fokus


KORT OM NATURMATERIALENE I VÅRE MADRASSER

 • Kokosnøtt
 • Naturgummi
 • Bomull
 • Tang
 • Eucalyptus
 • Tre
 • Hestehår
 • Lin
 • Dun
 • Ull
 • Kaktus
 • Lavendel

Kokosnøtt fiber - Vår kjernevenn

Innerskallet på den tropiske kokosnøtt frukter er dekket med sterke, spenstige fibre som kalles bast. Basten har ullens termostatiske egenskaper, men er langt sterkere og spenstigere. Vi sprayer basten med naturgummi for å forme de til de viktige stabiliserende lagene i våre madrasser.

Naturgummi - Tåreformet gave

Naturgummi lages av en melkeaktig hvit væske som vi får fra Gummitreet (Hevea brasiliensis). De innfødte i skogene ved Equator gav det navnet ”caoutchouc” etter måten naturgummi ble utvinnet på. ”Caa” betyr tåre og ”ochu” betyr tre, og som fritt oversatt skulle bety treets tårer.

Bomull - Den triumferende

Bomull har blitt brukt til å lage myke, komfortable klær og tekstiler i århundre. Materialet er lett, pustende og naturlig hypoallergenisk. Bred og fleksibel anvendelse i Coco-Mat sin produksjon.

Tang - Havets skog

Tang vokser på havets bunn og har over flere år blitt brukt til mange ulike formål, slik som legemiddel, isolerende materiale eller til sushi. Vi tørker den og benytter den fordi den sakte frigir jod, som bidrar til å frigjøre luftveien våre.

Eucualyptus - Livgivende skygge

Det høye eucalyptus treet er kjent for å dele sin skygge og sine helsebringende fordeler. Den destillerte oljen som kommer fra bladene har en forfriskende lukt, og er et naturlig middel som benyttes til å åpne våre luftveier.

Tre - Varig venn

Fra mennesket tok sine første steg på jorden, har treet gitt oss verktøy, våpen og husly. Dette takket være treverkets allsidighet, styrke og varighet. Vi unngår å bruke noen form for kjemisk behandling, og på denne måten lar vi treets kvalitet og naturlige skjønnhet få leve videre.

Hestegår - Transpirerende sliter

Hestetaglet er hult og har den unike egenskapen at det sakte trekker til seg fuktighet når det varmes opp, og sakte avgir fuktighet når det kjøles ned. På grunn av sin slitestyrke har det i årevis blitt brukt til å lage tau til båter og strenger til strykere. Det skal til å med blitt anvendt i tilvirkning av tannbørster på Napoleon sin tid. 

Lin - Avkjølende og ren

Lin er et av våre eldste tekstiler, og daterer seg tilbake til 8000 før Kristus. I det gamle Egypt svøpte man inn sine faraoer i lin som et symbol på renhet, lys og rikdom. I den moderne tid har lin blitt verdsatt på grunn av sine avkjølende og rene egenskaper.

Dun - Skaperen av drømmer

Dun har lenge blitt assosiert med søvn som bringer oss i drømmeland fordi dun gir en følelse av noe som er lettere enn luft. Herlig mykt, med den egenskap at den lar luften sirkulere, samtidig som at temperaturen holdes stabil.

Ull - Den lune termostat

Til tross for at man i de fleste tilfeller bruker ull i kaldere klima, så er kanskje ull det eneste naturlige materialet som holder oss varme om vinteren og avkjølte om sommeren. Dette takket være luften mellom fibrene som gir ullens isolerende evne, og det faktum at fuktighet ikke trekkes inn i fibrene.

Kaktus - Enstom majestet

Kaktusen har enestående overlevelsesevne selv i ugjestmilde omgivelser. Har sterke og utholdende fibre som kan regulere fuktighet og ivareta et tørt klima. 

Lavendel - Søt vuggesang

En duftende busk, kjent for sin søte lukt og pleiende effekt. Lavendel er mye brukt i kosmetikk, parfymer, kremer og medisiner. Med sin forførende aroma er den mest kjent for sin beroligende effekt. 


EN NY SENG BLIR TIL 

Våre madrasser bygges opp av flere sjikt naturmaterialer. Dette er en jobb som krever lang erfaring og et godt håndlag. 


Resultatet er en seng som simpelthen ikke kan bli til på en ordinær produksjonslinje. BESØK SØVNSTUDIO

LES SISTE INNLEGG