Hva kjennetegner en god seng?

Vi vet i dag at kvaliteten på vår søvn henger sammen med kvaliteten på sengen vår. At du sover på en god seng er altså avgjørende for om du sover godt og føler deg uthvilt. Men hva er det som gjør en seng god?

Elastisitet og støtte

Det er påvist at de to viktigste faktorene for vår søvnkvalitet er elastisitet og støtte.

Elastisitet handler både om sengens evne til å absorbere vekt og trykk, og hvor hurtig madrassen finner tilbake til sin opprinnelige form. Din seng må være elastisk nok til å gi etter for kroppens trykk, samtidig som at den raskt skal tilpasse seg dine bevegelser og hindre at du synker ned i madrassen igjennom natten. En madrass som kryper rundt deg vil føre til immobilitet. Dette reduserer blodgjennomstrømning og kan skape uheldig trykk på nervebanene.

Støtte hander om sengens evne til å dempe dine egne og din partners bevegelser og gi den isometrisk stabilitet. Man ønsker ikke en madrass som fjærer under deg, men en madrass som demper bevegelsen. Sengen må også gi deg sideveis støtte slik at kroppen holdes i ro. Hvis ikke vil våre bevegelser vekke oss, og kvaliteten på søvnen reduseres. 

Den rette kombinasjonen mellom elastisitet og støtte er altså en grunnleggende forutsetning for å oppnå den dype søvnen som vi alle er så avhengige av. 

Det er flere som kan lage pene senger, men det er det som befinner seg på innsiden av trekket som teller. I bunn av våre signatursenger finner du Ergo-basen som er en tregere absorbent som demper de store bevegelsene slik at lagene over kan konsentrere seg om å dempe de mindre bevegelsene.

Lag for lag med naturmaterialer

Det er en grunn til at vår Proteas madrass består av hele 13 lag med naturmaterialer som virker sammen. Et lag med rågummi tilfører elastisitet, mens et lag med kokosnøttfiber gir fasthet. Dette samspillet skaper en dempet elastisitet, og effekten gjentas flere ganger igjennom en seng.

Våre ulike fibermatter er nøye plassert i flere tynne sjikt mellom rågummien slik at svigninger dempes og bevegelser reduseres igjennom hele sengen. Dette gjør man kan velge en mykere og mer konfortabel Coco-Mat seng uten at den blir sideveis instabil eller føles gyngende.

Visst er det krevende å tilvirke en slik seng, men vi gjør det slik for at vi mener det rett og slett er det som kreves for å oppnå det beste resultatet.

Proteas madrass: Vi bygger sengene lag for lag i sjikt som jobber sammen for å gi oss den rette kombinasjon mellom elastisitet og isometrisk støtte. Alle lagene med naturmaterialer gjør sin jobb for at du skal sove godt. Om det er elastifiserte matter av hestehår eller kaktusfiber, eller tang og eucalyptus.

Involverte og dedikterte eiere

Det er brødrene Efmorfidis som står bak COCO-MAT. De har siden starten hatt en lidenskapelig interesse for søvn. Det har tatt dem og deres team 30 år med dedikasjon for komme dit COCO-MAT er i dag. Det faktum at eiere er dedikerte til å utvikle stadig bedre madrasser er unikt. Deres engasjement og daglige involvering får frem produkter med en kvalitet og egenart som ikke lar seg kopiere.

Det er ingen magisk formel eller stor hemmelighet som ligger bak det å tilvirke de beste madrassene og sengene. Foruten kunnskap og vilje, er det rett og slett godt med tid og gode råmaterialer som gir det beste resultatet. 

Kom innom oss for å prøve en seng!