Vi kan i dag slå fast at kvaliteten på vår søvn henger sammen med kvaliteten på sengen vår. At du sover på en god seng er altså avgjørende for om du sover godt og føler deg uthvilt. Men hva avgjør om en seng er god for deg eller ikke?

Elastisitet og støtte

Omfattende studier viser at god søvn handler først å fremst om den rette kombinasjonen mellom elastisitet og støtte.

Elastisitet handler både om sengens evne til å absorbere vekt og trykk, og hvor hurtig madrassen finner tilbake til sin opprinnelige form. Din seng må være elastisk nok til å gi etter for kroppens trykk, samtidig som at den raskt skal tilpasse seg dine bevegelser og hindre at du synker ned i madrassen gjennom natten. En madrass som kryper rundt deg vil føre til immobilitet. Dette reduserer blodgjennomstrømning og kan skape uheldig trykk på nervebanene.
Støtte handler om sengens evne til å dempe dine egne og din partners bevegelser og gi den isometrisk stabilitet. Man ønsker ikke en madrass som fjærer under deg, men en madrass som demper bevegelsen. Sengen må også gi deg sideveis støtte slik at kroppen holdes i ro. Hvis ikke vil våre bevegelser vekke oss, og kvaliteten på søvnen reduseres. 

Det er først å fremst det som befinner seg på innsiden av trekket som teller. Ikke nøy deg med å få presentert en fin seng, men be om å se som befinner seg på innsiden av trekket.

I bunn av våre signatur senger finner du Ergo-basen som er en tregere absorbent som demper de store bevegelsene slik at lagene over kan konsentrere seg om å dempe de mindre bevegelsene.

Lag på lag - fordi det må til

Vi bygger sengene lag for lag i sjikt som jobber sammen for å gi oss den rette kombinasjon mellom elastisitet og isometrisk støtte. 

Våre ulike fibermatter er nøye plassert i flere tynne sjikt mellom lag av rågummi slik at svingninger dempes og bevegelser reduseres gjennom hele sengen. Dette gjør man kan velge en mykere og mer komfortabel COCO-MAT seng uten at den blir sideveis instabil eller føles gyngende.

Det er en grunn til at vår Proteas madrass alene består av hele 13 lag med naturmaterialer som virker sammen. Et lag med rågummi tilfører elastisitet, mens et lag med kokosnøttfiber gir fasthet. Dette samspillet skaper en dempet elastisitet, og effekten gjentas flere ganger gjennom madrassen. Alle lagene med naturmaterialer gjør sin jobb for at du skal sove godt. Les mer om hva naturmaterialene gjør for deg.

 

Visst er det krevende å tilvirke en slik seng, men i våre øyne finnes det ingen snarvei til god søvn.

Kom innom oss for å kjenne hvilken kombinasjon som er rett for deg