På sovehjertet

Med bærekraftig søvn på agendaen

Med bærekraftig søvn på agendaen

Sengen er det møbelet i hjemmet du benytter mest. Du sover faktisk tilnærmet 1/3 av ditt liv. Kanskje er det på tide å åpne glidelåsen og se hva du faktisk sover på?

 

Helt siden oppstarten for 30 år siden har vårt arbeid handlet om morgendagen, og det vi gir videre til generasjoner etter oss. 

Som sengeprodusent har vi et ansvar for å begrense klimaendringene. Vi produserer produkter med lang levetid, og vi tilvirker for hånd av det naturen skjenker oss. På fabrikken vår nord i Hellas har vi nådd en resirkuleringsgrad på 96%, og et karbon utslipp tilnærmet 0%. Vi har bevisst ikke benyttet plastposer i våre (i dag 109) butikker siden 1989, og mesteparten av våre senger og madrasser som sendes verden over, er pakket i gjenbrukbare trekk.

 

 

«I kjernen av alt vi gjør, ligger en filosofi basert på en idé om å lage verdens beste senger av naturlige materialer, på naturens premisser og så bærekraftig som overhodet mulig. «

 

Det hele startet med en ung, gresk mann som sovnet på stranden på en haug av tang. Da han våknet følte han seg uthvilt, full av energi og hadde hatt de herligste drømmer. Denne mannen, heter Paul Evmorfidis og er grunnlegger av Coco-Mat. Paul sitt store ønske er å kunne gi flest mulig mennesker muligheten til å sove i en seng tilvirket av naturlige materialer, uten å tære på naturens ressurser.  Coco-Mat er i dag en anerkjent bærekraftig produsent av senger og madrasser. Vi har vokst fra å være en liten familiebedrift til en stor internasjonal livsstil merkevare.

Vi har et ønske om at flere skal bry seg. Det er det som befinner seg på innsiden av glidelåsen som avgjør hvor godt du sover. Gå din seng i sømmene – bokstavelig talt.

Vi er forpliktet til å høste av de materialer som naturen skjenker oss. Uten unødig ressurskrevende foredling, blir råvarene skånsomt bearbeidet slik at de ikke skal miste sine egenskaper og egenart. Vi benytter ingen kunstfiber, kjemikalier eller metaller i våre senger og madrasser, og materialene vi benytter er naturlig nedbrytbare.

 

En Coco-Mat madrass bygges opp av flere sjikt naturmaterialer. Dette er en jobb som krever lang erfaring og et godt håndlag. Resultatet er en seng som simpelthen ikke kan bli til på en ordinær produksjonslinje. Til gjengjeld får man en god kvalitetsseng som vil leve med deg i mange år fremover. Tar du godt vare på sengen din skal du ikke måtte kjøpe komplett ny seng igjen. Vi bygger senger slik at du helt fint kan erstatte lagvis når det trengs. De fleste sengebasene våre er med deg livet ut. Bra for din lommebok, bra for miljøet. Mindre avfall, redusert forbruk, nedbrytbart.

 

Med tang fra Middelhavet

 

En av våre mest innholdsrike senger heter Triton.

Triton var sønn av havguden Poseidon, og har gitt navn til verdens mest rikholdige seng med en komfort som er gudene verdig. 

Under et fløyelsmykt trekk finner du hele 29 lag med naturmaterialer. Lagene med naturgummi tilfører elastisitet, og sjikt med kokosnøtt fibre gir stabilitet og sørger for et tørt klima. Materialene i seg selv er naturlig antibakterielle. Imellom lagene finner du tang fra Middelhavet.

Tang inneholder jod, som kan bidra til å åpne luftveien når du sover.

 

Vi har forpliktet oss til å redusere miljøskadelige utslipp og levere naturlige, helsebringende produkter. Vi forbyr bruken av kjemikalier i eller på våre produkter, og benytter kun økologiske, ufarlige fargestoffer i de tilfellene produktet krever det.

 

Å skape en endring gir mening. Det å få representere Coco-Mat i Norge er en stort og meningsfylt arbeide. Mitt mål er å være med på å skape en endring.

Når vi leverer senger til våre kunder, spør vi alltid om å få transporttrekkene i retur. Våre kunder liker at trekkene gjenbrukes og tar gjerne turen tilbake til oss for å returnere det. Trekkene vaskes og brukes til nye leveranser.

Det vandrer ikke 1 plastpose ut av våre dører. Kommer du til oss for å kjøpe en pute, kommer du hjem med puten i et handlenett som kan brukes videre i den daglige husholdningen. Kanskje til tomflasker, matvarer, skittentøy, barnehageklær eller til å bære hunden din i.

Fra starten var vi opptatt av å kunne bidra, og å gi noe tilbake til lokalsamfunnVi tilbyr i dag alle våre kunder, retur av deres gamle seng ved levering av sin nye seng. Denne kjøres til Kirkens Bymisjon som huser mange hjemløse. Slik får pent brukte senger et lengre liv, gir en trygg natt til noen som trenger det. Ikke minst får sengene en lengre levetid, istedenfor å havne på et avfallsmottak noen år for tidlig.

 

 

Vi tror du sover bedre i trygg forvissning om at ditt forbruk ikke forringer dine barns mulighet til å oppleve det samme som deg når de vokser opp. Vi skal gjøre de likegyldige bevisste, de bevisste lidenskapelige og de lidenskapelige religiøse, slik at flere ser bak glidelåsen neste gang de kjøper seng.

Del 3 - Et hjertesukk fra en madrass selger

Del 3 - Et hjertesukk fra en madrass selger

Hvordan velge riktig seng?

Av: Betina Sollie

Over de siste ukene har jeg produsert en 3-delt bloggserie der jeg har belyst en del vedtatte sannheter rundt hva som er en riktig madrass. 

Mitt siste innlegg og ord i denne "dyneløft" serien gir selvsagt mest mening om man leser innleggene sammenhengende.
Jeg håper uansett dette vil gi deg en god veiledning til ditt neste sengekjøp.

 

Coco-Mat sine 7 SUBJEKTIVE kvaliteter

Her er avslutningsvis en opplisting av hva vi mener er syv subjektive kvaliteter som en seng bør tilby deg:

1. Det skal føles godt å legge seg ned på sengen
Følelsen du får av å krype opp i sengen, og tiden du nyter til du sovner er da du virkelig kjenner etter hvordan sengen tar imot kroppen, demper bevegelser og kjennes sval mot huden.

2. Det skal være godt å våkne i den
På samme måte som det skal være godt å legge seg, kan man i helgene nyte ekstra tid i sengen om morgenen. Det er da man kanskje har lengst våken tid i sengen til å kjenne etter. For oss som er småbarnsforeldre er gjerne sengen til mor og far gjerne der helgen starter for hele familien, og det er godt å ha litt ekstra plass til de små.

3. To personer må kunne sove godt i den
I dette ligger det at partnerene skal kunne velge madrass som passer for seg uavhengig av andre parten. Det er også svært viktig for søvnkvaliteten at madrassene absorberer støt og bevegelser uavhengig av hverandre, slik at partnerens bevegelser ikke vekker deg i løpet av natten.

4. Den skal ikke gi plager
Vi vil ikke påstå at sengen alene vil fjerne vondter du måtte ha i rygg eller nakke. Derimot kan feil seng potensielt forårsake plager du ellers ikke ville hatt enten med nakke/rygg, eller luftveier.

5. Den skal vare lenge
Du blir glad i sengen din, og en seng er en investering som skal vare mange år uten at kvaliteten forringes. Link til våre garantivilkår.

6. Den skal være pen å se på
Sengen er et av dine viktigste møbel. Ikke bare skal den kle rommet, men den skal rett og slett være innbydende å legge seg i hver kveld. Vårt design er tidløst og dempet, og ikke noe man kan imitere på et samlebånd. Du kan velge mellom mange variasjoner og stoffer, helt til full skreddersøm.

7. Den skal være bærekraftig produsert
Sist men ikke minst. Vi mener oppriktig at hvordan sengen er tilvirket og hva den er tilvirket av er en av de viktigste kvalitetene ved en seng. Vi mener det ikke lenger holder å sove godt, men vi skal kunne våkne med en ren samvittighet. 

 

 

Det er viktig for meg å si at det er flere sengeprodusenter som er gode på å bygge seng, og det blir opp til deg å finne en du stoler på og ønsker å handle hos.

Ulike produsenter tilbyr ulike kvaliteter. Disse er i stor grad subjektive verdier, og spiller på følelser. Det bør vi selgere være åpne på, og ikke tilegne de objektive kvaliteter. Likefullt anerkjenner vi disse kvalitetene, og personlige preferanser og myke verdier skal definitivt tas hensyn til når en velger seng. 

Vi er forberedt på at vi ved å rette søkelyset mot bransjens salgsmetoder, vil også vi bli avkledd der COCO-MAT har vært for raskt ute med å konkludere eller tatt for enkel retorikk i bruk. Det er en naturlig konsekvens av å gi seg i kast med mytene og oppfordre til åpenhet. Jeg er overbevist om at det finnes studier som ikke vi har lest, og oppfordrer dere til å dele eventuelle vitenskapelige studier på søvn og senger med oss.

SLEEP WELL - LIVE BETTER  - SLEEP ON NATURE :)